Del 2...

av filmtipsen..vet ju hur mycket ni gillar det..När jag tipsar om film dvs.

Först ut är koreanska dramakomedin Castaway on the moon (2009), som handlar om Kim som försöker ta livet av sig genom att dränka sig i Hanfloden. Men det går inte så bra, för han sköljs upp (heter det så? xD)  på stranden av en liten ö i mitten av floden och kan inte ta sig därifrån. Samtidigt, uppe på fastlandet, lever en tjej i ett av höghusen nära floden. Hon har isolerat sig inne på sitt rum och har inte lämnat det på tre år. Hennes hobbys är att låtsas vara någon annan genom en blogg, och ta kort på månen, för där finns det inga människor. Och två gånger om året så har militären övningar, alla invånare måste vara inomhus och då lämna gatorna i staden helt öde, när detta sker passar hon på att fotografera staden och får då syn på Kim ute på den lilla ön, hon tror att han är en utomjording, och bestämmer sig för att ta kontakt med honom.

The Great Happiness Space-Tale of an Osaka love thief(2006)- Detta är en dokumentär som handlar om hostklubbar i Japan, dit går kvinnor för att dricka och spendera tid med hostpojkar, attraktiva, charmiga unga män som får kvinnorna att känna sig bra. Dokumentären tar plats i Osaka och den populära hostklubben Cafe Rakkyo, som inte är en sexklubb, utan kvinnor kommer dit mer för den känslomässiga aspekten, kvinnorna i fråga är oftast fuzoku, dvs prostituerade, så dokumentären tar en igenom den mörka sidan av vad som egentligen pågår i och runt dessa hostklubbar. Väldigt intressant imo.

 
 
 
Mongol(2007)- Med Tadanobu Asano (som är med lite överallt här i bloggen :)).
Mongol handlar om Temujin (asano) som man får följa från 9års ålder då han följer med sin far, ledaren av mongolerna, på en resa till en annan by för att där välja sin framtida fru. Han väljer Börte, och lovar henne att han ska komma tillbaka efter fem år och gifta sig med henne. På vägen tillbaka hem till sin egen by blir hans pappa förgiftad, av en rival som vill ta över rollen som ledare, och dör. Temujin måste nu kämpa för att inte själv bli mördad, och man får följa han till vuxen ålder då han måste kriga för sin överlevnad.
Mongol var Oscarnominerad till bästa utländska film 2008, och borde ha vunnit istället för Departures imo.

Nobody Knows(2004)- Av Hirokazu Koreeda. Verklighetsbaserad berättelse om en ensamstående mamma med fyra barn som har olika pappor, ingen utbildning, och ingen får veta att dom ens finns. Den äldsta pojken, 12, Akira får vara in charge av alla medans mamman jobbar. Han får handla och laga mat och se till så att de andra sköter sig. En dag kommer mamman hem och säger att hon har träffat en ny kille, och att hon är kär, så hon ska åka iväg med honom ett "litet" tag, och lämnar barnen ensamma hemma i flera månader i sträck. Barnen har knappt några pengar. Till slut stängs vattnet av och dom blir tvungna att gå och tvätta sig i en park. Och allt blir mer och mer misär ju längre tiden går, pengarna tar slut och barnen börjar svälta. Nobody knows är dock en en finare version av vad som verkligen hände. Den verkliga mamman hade döda spädbarn i garderoben osv. Dock är den mycket sevärd.

Och det var nog allt för den här gången..skulle egentligen ha skrivit om The Taste of Tea(2004) också men den är för svår för att förklara, så ni får kolla upp det själva xD..kan ju säga så mycket som att det är en japansk komedi..typ..som följer en familj..den lilla flickan i familjen blir förföljd av en jättekopia av sig själv..och ja..lite sådär mystisk är den.. men fin..och sööt..och Tadanobu hehe.. så se den också :D..
Blev en ganska stor asian bomb här kände jag lite nu..men asian is good.. Så..nästa  inlägg kommer nog och ha asiatisk inslag..om jag orkar skriva om det jag hade tänkt skriva om..annars skriver jag om något heeelt annat..
aja..Hej svejs så länge :)


Trackback